top of page

Wanneer?

9 juni - 15 juni 2024

Waar?

Franse Alpen, Oz en Oisans

Fietsexpeditie

Franse Alpen

Wil je sterker in je zadel zitten en beter je eigen koers bepalen? Zowel op de fiets als ook in het dagelijks leven? Wil je ontdekken wat jouw talent is en hoe je die (meer) kan inzetten? Hoe het is om natuurlijke weerstand te ervaren en hoe je hierop mee kunt bewegen? De ‘Fietsexpeditie Franse Alpen’ biedt je de kans om op een positieve, pragmatische en diepgaande manier uitgebreid met deze vragen aan de slag te gaan (en je eigen krachtige antwoorden te vinden daarop).

Voor Wie?

Deze expeditie is voor iedereen die vanuit nieuwsgierigheid meer wil ontdekken over zichzelf én graag actief in beweging is. Een goede basisconditie en enige ervaring op de racefiets zijn vereisten. Fietservaring in de bergen is een pré; geen must. Je hoeft in ieder geval niet de nieuwe Mathieu van der Poel of Annemiek van Vleuten te zijn.

Opzet

Het programma beslaat in totaal 7 dagen (incl. twee reisdagen). De expeditie wordt door Ruben Wesdorp (www.oppadmetruben.nl) en Karin Boekhoudt begeleid.

Drie weken voorafgaand aan de expeditie wordt een individueel digitaal startgesprek gepland met één van de trainers. Na het startgesprek krijg je enkele opdrachten ter voorbereiding op de expeditie. De input neem je mee naar Frankrijk.
Je gaat met maximaal 4 andere deelnemers een week op expeditie: In de Franse Alpen maar ook in jezelf. Je krijgt een programma voorgeschoteld dat bestaat uit onderdelen gericht op je persoonlijke ontwikkeling en fietssessies op onze uitvalsbasis: een prachtige privé accommodatie die van alle gemakken is voorzien. Deze week is bedoeld om uitgebreid stil te staan bij jezelf. Naast het programma is er voldoende tijd voor jezelf, voor reflectie en ontspanning.

Impact

Na afloop van deze expeditie heb je:

 • Verdiept inzicht in je talent, kwaliteiten, waarden, energiegevers/-vreters en rode draad daarin;

 • Je eigen grenzen verkend en mogelijk verlegd;

 • Weerstand gevoeld en hierop meebewogen;

 • Een sterkere basis en scherper ‘intern kompas’ om bewust en met vertrouwen je eigen keuzes te maken in je werk en leven;

 • Helder in beeld hoe dat in de praktijk vorm kan krijgen;

 • Inzicht in wat jij zelf kunt doen om op koers te blijven wanneer het proces hapert/spannend wordt;

 • Extra lef en vertrouwen om daadwerkelijk daarvoor te gaan;

 • Mooie routes gefietst en heb je de Alpe d’Huez beklommen.

Data

9 juni - 15 juni 2024

Locatie + omgeving

De expeditie vindt plaats in de Franse Alpen; in Oz en Oisans om precies te zijn. Je verblijft op een hoogte van 1350 meter in een chalet dat van alle gemakken voorzien is. Het is een prachtige plek voor fietsers. Gelegen in het bergmassief van de Franse Alpen in de buurt van de Croix de Fer en de Glandon. De omgeving is vooral bekend om de meest beroemde fietsberg, de Alpe d’Huez met z’n 21 haardspeldbochten. Dat ligt op 17 kilometer van het chalet.

Kosten

De kosten voor deelname aan dit programma zijn € 1.950,- excl. BTW (voor particulieren geldt dit als bedrag incl. BTW).

De kosten zijn inclusief:

 • Overnachtingen met een eigen kamer

 • Vegetarische en zoveel mogelijk biologische en lokale producten om de maaltijden mee te bereiden + (non-alcoholische) dranken

 • Toeristenbelasting

 • Coachbegeleiding

 • Fietsbegeleiding

De kosten zijn exclusief:

 • Heen- en terugreis

 • Fietshuur, indien je niet over een eigen racefiets beschikt

 • Reisverzekering

Vroegboek tarief!
€ 150,- korting
als je voor
3
1 december
boekt.

Wij willen de impact op het milieu zo klein mogelijk houden. Daarom compenseren wij de CO2-uitstoot van jouw én onze eigen reis en het verblijf. Dat doen wij via de organisatie Trees for all: treesforall.nl

Fietsexpeditie-co2-impact-150x150.png

Meer info? 
Heb je vragen of twijfel je of het iets voor je is? Dan kun je een telefonisch info-gesprek aanvragen (kosteloos en vrijblijvend) waarin je je vragen kunt stellen en waarin we samen helder kunnen krijgen of dit programma inderdaad bij je past.

bottom of page